Ville Kopra Tämä on Koobran sivallus

SDP:n valinnat

Alkava viikko on jälleen politiikan ja demokratian juhlaa, kun gallup-ykkösenä paistatteleva SDP kerääntyy 500 edustajan voimin puoluekokoukseensa Lahteen.

Kysyin perjantaina puoluekokousäänestäjiltäni neuvoja, kuinka äänestää Lahdessa. Kiitokset kaikista kommenteista, niitä tuli niin espoolaisilta demareilta kuin muualtakin, ja puheenjohtajaehdokkaista kaikki saivat kannatusta.

Kukaan ei noussut maininnoissa selväksi ykköseksi, mutta tulkitsen tilannetta siten, että puheenjohtajakierrokseen ollaan tyytyväisiä ja kävipä niin tai näin, eteenpäin on kokouksesta melko helppo jatkaa.

Mutta keitä äänestän puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajiksi ja puoluesihteeriksi? Aluksi pari havaintoa kokouksen periaateohjelmakeskusteluun liittyen.

 

Sosialismia vai markkinataloutta?

Kokouksen käsittelyyn on valmisteltu uusi versio periaateohjelmasta. Ilmeisesti paperi jää kuitenkin tallä nimikkeellä hyväksymättä, ja se käsitellään jonkinlaisena tulevaisuuslinjauksena. Minusta keskustelu osoittaa ennen muuta sen, että kynnys periaatteiden päivittämiselle on korkealla, kuten pitääkin.

Kokouksessa tullaan ilmeisesti väittelemään kuitenkin jälleen siitä, pitääkö SDP:n olla sosialistinen puolue, vai hyväksytäänkö markkinatalous talouden kehittämisen lähtökohdaksi.

Kun liityin SDP:hen 2003, seurasin samana kesänä puolueen 100 –vuotiskokousta Forssassa. Muistan edelleen hyvin Paavo Lipposen sanat “Me sosialidemokraatit lähetämme täältä Forssasta viestin koko Suomeen: Me emme luovu sosialismistamme, hyvinvointivaltiosta.”

Olen tuosta hetkestä lähtien tulkinnut sosialismi –keskustelua Lipposen lähtökohdasta käsin. Kannatamme markkinataloutta, mutta pohjoismaisessa mielessä, siis siten, että sitä täydentävät kattavat ja laadukkaat julkisesti rahoitetut palvelut.

Omaa puoluevalintaani määritti tuolloin 2003 lisäksi se, että näin tärkeänä ymmärtää työmarkkinat omanlaisenaan markkinana. Ihmiset eivät voi olla vapaata kauppatavaraa, ja sekä ay-liikkeen että järjestäytyneiden työnantajien rooli työmarkkinoiden sopijoina on tunnustettava. Politiikan ei kannata yrittää määritellä työehtoja. Vaikken nykyisin tulisikaan vaivatta luetuksi “ay-demareihin”, olen aina ollut sillä kannalla, että Suomea uudistetaan parhaiten palkansaajien kanssa yhteistyössä.

Kun porvariministerit puhuvat “yhteisessä veneessä” olemisesta, heiltä helposti unohtuu, että he ovat siinä veneessä kyydissä. Sitä soutaa päivästä ja yöstä toiseen puoli miljoonaa palkansaajaa.

Tästä tullaan myös SDP:n isoon haasteeseen: vaikka työehdoilla ei pidä pelata eikä perustuloa haluta, ei yrityksiä voi työllistämäänkään pakottaa. Ja työttömyys on edelleen yhteiskuntamme suurin ongelma. Meillä demareilla on iso vastuu keksiä uusia keinoja työttömyyden laskemiseksi. Näistä asioista puoluekokouksessa on tärkeää keskustella, ja mm. Timo Harakka on pitänyt keskustelua työn tulevaisuudesta ilahduttavasti esillä.

 

Seuraava puheenjohtaja

Kuka olisi tässä tilanteessa paras puheenjohtaja SDP:lle? Asiaa voi tarkastella monesta näkökulmasta, mm. asialinjojen, orientaation, viestinnällisten kykyjen tai henkilökohtaisen kokemuksen ja osaamisen perusteella.

Kaikki ehdokkaat ovat hyviä. Timo Harakka on valmis haastamaan ja tuulettamaan siellä täällä nuukahtaneita kantoja. Olen mukana Timon 2020-liikkeessä ja pidän hänen panostaan sekä keskusteluaiheiden nostajana että viestijänä erittäin arvokkaana.

Antti Rinne vetoaa työväestöön ja eläkeläisiin, hän uskaltaa mennä politiikan kulmatilanteisiin ja tekee lujaa työtä yhteisen edun puolesta. Vaikka katselen politiikkaa matkan päästä, koen, että Antti on parantanut viime aikoina otteitaan.

Ensi lauantaina aion kuitenkin äänestää Tytti Tuppuraista.

Tiedän, että hän perustaa politiikkansa faktoihin, kuuntelee asiantuntijoita, ja ponnistaa vahvoista vasemmistolaisista arvoista käsin. Jossain suhteessa hän vertautuu mielestäni Jutta Urpilaiseen: jos Suomi pitäisi jättää huomisesta lähtien jonkun henkilön hallittavaksi, Tytin ja Jutan kaltaisiin tasapainoisiin naisiin olisi helppo luottaa.

Uskon myös, että Tytti on tarjolla olevista voimakkain henkilö vapauden, avoimuuden ja suvaitsevaisuuden puolustamisessa, ja rasismin vastustamisessa. Sitä tämä aika janoaa.

Aki Kaurismäki sanoi lauantain 28.1 Hesarissa: ”Toisen maailmansodan jälkeen on hämmästyttävää, että (puoli)fasististen porukoiden annetaan järjestäytyä ’sananvapauden’ nimissä. Vihapuheella ja sananvapaudella ei ole mitään tekemistä keskenään.”

Hän jatkoi kärjistämällä:

“Juhlapuheiden ’kotouttaminen’ estetään lopullisesti asettamalla perheiden yhdistämiselle kempeleläisen toimitusjohtajan tasoiset ansiotulovaatimukset.”

Hallitus on heilunut maahanmuuttopolitiikassaan heikoilla jäillä, eikä Jussi Halla-ahon nousu Timo Soinin haastajakandidaatiksi varmasti paranna tilannetta. Kun Trumpin kampanjavouhotus alkaa kääntyä kylmiksi politiikan teoiksi, maailma, Eurooppa ja Suomi tarvitsevat periaatteellisia järjenpuhujia. On asioita, jotka eivät ole edes politiikassa kaupan.

Tyttiä kuunnellessani olen vakuuttunut, että hän ymmärtää tämän tarpeen. Hän on luvannut olla tekemättä kompromisseja rasistien kanssa.

 

Varapuheenjohtajat

Ensimmäisen varapuheenjohtajan osalta tilanne vaikuttaa selkeältä. Vaikkemme liene kaikissa politiikan sisältökysymyksissä hengenheimolaisia, ei kynäni väräjä kirjoittaessani vaalilippuun Sanna Marinin nimen. Osaaminen ja politiikan ymmärrys sekä mm. ilmastonmuutoksen pitäminen tiukasti SDP:n agendalla antavat perustelut Sannan paikan uusimiselle.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi äänestän Lahden omaa poikaa Ville Skinnaria. Hän tuo SDP:lle sellaista osaamista, mitä siellä ei muutoin ole. Ville on erilainen poliitikko. Hänellä on vahva kansainvälisen liiketoiminnan ura taustallaan, ja tähän liittyvät verkostot ja ymmärrys. Villeä seuraamalla olen oppinut, että jokaisen investoinnin takana on ihmisiä, valintoja, työtä. Kaltaiselleni ekonomistille, joka mieluusti korostaa vähän valjua “toimintaympäristön rakentamista”, nämä havainnot ovat aina terveellisiä.

Myös kolmanneksi varapuheenjohtajaksi on hyviä ehdokkaita, mutta tilannetta on vielä tarkkailtava.

 

Puoluesihteeri

Ollakseni rehellinen, olen hieman skeptinen puoluesihteerin roolia kohtaan. Minulle on ollut vaikeaa nähdä, mikä erottaa onnistuneen puoluesihteerin epäonnistuneesta (tämä voi olla omaa hämäränäköäni).

SDP:n seuraavalta puoluesihteeriltä odotankin vain yhtä asiaa: uuden yhteyden luomista suomalaisten kanssa. Tässä mielessä ajattelen häntä toimitusjohtajana, jonka konttoreita ovat paikallisosastot. Osastoille on annettava nykyaikaiset, helpot ja käyttökelpoiset keinot käydä keskustelua alueensa ihmisten kanssa. On paljon osastoja, jotka tässä jo onnistuvat, mutta voitettavaa on kaikkialla muualla.

Tarjolla on neljä erittäin hyvää kandidaattia. Tulipa heistä kuka tahansa valittua, pieleen ei mene.

Omassa katsannossani Antton Rönnholm ei ole ehdolla vain puoluesihteeriksi, hän on ehdolla SDP:n 2020 –luvun kasvoiksi. Antton kuuluu samaan sarjaan mm. Pilvi Torstin kaltaisten laajalti sivistyneiden hahmojen kanssa, joilla on halu ja kyky ymmärtää Suomen haasteita tulevaisuudessa. Silloin kun he ovat valmiita antamaan omaa osaamistaan puolueen käyttöön, ei  kannata epäröidä. En todellakaan jätä väliin tätä mahdollisuutta äänestää puoluesihteeriksi Anttonia.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Itse en ole puoluekokousedustaja, tyttäreni kyllä, demari neljännessä polvessa. Miten hän toimii puouekokouksessa, on hänen oma asiansa. Näkemys, että demarit olisi "ukkoutuva" puolue, kuten mm. Pekka Lukkala näillä US:n sivuilla pyrkii osoittamaan blogeissaan on enemmän mielikuvitusta kuin todellisuutta. Se että ikä tekisi ihmisestä, varsinkin meistä ikääntyvistä demareista muuttorintavastaisia on tuulesta temmattu väite. Ei ikä ole uuden ajattelun esteenä, esteenä on kyky hahmottaa miten "maa makaa" ja tämä kyky Sipilän hallitukselta puuttuu. Ihmset voi olla luonteensa mukaan, ikään katsomatta olla, uudistuksia kannattavia tai vastustavia, itse kuulun ensimmäiseen.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Lainaus eräästä tekstistä ( Soininvaara ):

" Vasemmisto on jäänyt työpaikkansa säilyttäneiden vangisksi puolustamaan saavutettuja etuja - käytännössä työmarkkinoille pyrkiviä nuoria vastaan.
Jarrupolkimella ei voi ohjata"

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Pitää muistaa keitä täällä on eniten kenen veroilla tämä maa pyörii?

Palkansaajia. Vai joku unohtui mikä olisi ollut lasku vain AKT lakosta?

Täytyisi kai pistää yleislakko pystyyn niin jotkut tahot huomaisivat että yritykset ei tuota mitään ellei ole tuotteen tekijöitä.

Tuo vihreiden "pihatonttu " rikkaiden hanurinnuolijan olisi parasta olla hiljaa.
Itse työryhmissä joka on leikannut eniten palkansaajilta,eläkeläisiltä ja köyhimmiltä.
Yksi Perustulon näpertelijä ,tulonsiirto tuloja jo olevalle.
Jos ei tarvitse peruspäivärahaa,eikä toimeentulotukea saa verottomana:
12 X 560e= 5 720e/v

Työtön,perustulo 12x 478e= 0 euron palkalla pakollista työtä vastaan.
(omista verovaroista,omaa sosiaaliturvaa?)

JK.Ja SAK meni Sipilä/EK vipuun sopiessaan Kikyn.

"Ennen oli miehet rautaa..-60 luvulla SAK. Ei olis tullut kuuloonkaan hyväksyä tuollaista sopimusta.
(lakkojen vuosiluvuista sen näkee )kun SAK piti palkansaajien puolta .EI EK ja perheyritysten pörssiyhtiöiden.

Vihreät,kepu,kok,rkp-07-11
Pakkohakupykälä

Työttömyysetuutta saadakseen alle 25-vuotiaan nuoren,
- joka ei ole suorittanut peruskoulun tai lukion jälkeistä tutkintoon johtavaa, ammatillisia valmiuksia antavaa koulutusta,
-on haettava keväällä vähintään kahta opiskelupaikkaa, joiden opiskelijaksi ottamisen perusteet hän täyttää.

Jos nuori ilman pätevää syytä jättää hakematta koulutukseen, omalla menettelyllään aiheuttaa ettei häntä valita koulutukseen tai kieltäytyy koulutuksesta,

hän menettää oikeuden työmarkkinatukeen syyslukukauden alusta lukien.
ja toimeentulotukea 419,11e/kk leikataan 20%-40%

Eikä ole SAK tekemä.Vaan HE/Stvm.
(Jk. Joka vuosi jää ilman työtä ja opiskelupaikkaa n.100 000 nuorta.Myös-16
Yle/TS

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Jaa, nyt ymmärrän mitä tarkoitat kun väität ettet ole demari. Olet pikemminkin SAKlainen. Valitettavasti ja yleensä SDP on vain SAK:n etäpääte eduskunnassa...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #7

Totta se on: TE-toimistot romukoppaan, työttömän elämään tulossa suuri muutos – ”Todella hyvä asia”
US

Ymmärsikö 360 000 palkansaajaa YTK tuon?

Mitä enemmän työttömistä tippuu ansiosidonnaisen jälkeen,
Työmarkkintuelle,peruspäivärahalle ,toimeentulotuelle. Sitä useampi on ilmaistyön tekijä edm.tukia vastaan.
Koska valtio,hallitus maksaa TEM /Stvm kirstusta työttömyyskorvaukset ja tuen ,SE sanelee ehdot millä niitä maksetaan .

JK.Kepun etäpääte on MTK jolla on ollut vuosikymmeniä oma luottamus-mies ministerinä.Nyt MTK jäsen luomuviljelijä MMM-Ministeri Tiilikinen,joka on myös kuntavaaliehdokas H:ki.

On muuten parempi ollut ajamaan n.60 000 tilallisten asioita,kuin SAK ikinä palkansaajien. Ei puhettakaan 0 linjasta tai Lamatalkoista.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

#3

"Pitää muistaa keitä täällä on eniten kenen veroilla tämä maa pyörii?"

http://yle.fi/uutiset/3-8136397

http://yle.fi/uutiset/3-7311261

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000094441...

"Täytyisi kai pistää yleislakko pystyyn niin jotkut tahot huomaisivat että yritykset ei tuota mitään ellei ole tuotteen tekijöitä"

Huonolla onnella huomaisivat, että nämä työthän voisi siirtää Aasiaan tai teettää koneilla.

Miksi muuten suosittelet omaa kommenttiasi?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #9

lainaus:
Huonolla onnella huomaisivat, että nämä työthän voisi siirtää Aasiaan tai teettää koneilla.

Aivan.Ja miksiköhän meillä on velkaa? Miksi verovaje valtion kirstussa?
Miksi on yli ½ miljoonaa työtöntä?
Miksi keskituloiset vetää kivirekeä yksin veroillaan.
Eläkeläiset,opiskelijat,lapset,mamut,pakolaiset,laitoksissa olevat,ym?

Miksi veronkierto rehoittaa ja yli 500 tiliä on Nordea avannut Panamaan .
Miksi Suomen varallisuudesta omistaa n.17% kansasta.

Totta teettää jo 114 000 0 euron palkalla,omilla verovaroilla maksettavaa työttömyyskorvausta,irtisanomisien jälkeen.

Kaikki ei ole perheyritys:Kone,Hartwall,Vallila,Pauling,Fazzeri ym.perillisiä.
Joiden etuja kepu,kok on ajanut jo 12vuotta.

JK.Niklas Renner
Ehkä sinunkin silmäsi avautuu ,kuten 15v yrityksessä johtajana olleelle,kun työttömänä, työnvälitys tarjoo puhelinmyyntityötä .US
Tai karenssi jos ei kelpaa.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #10

Kalkela. Kommentissasi (tai oikeammin kommenteissasi) on niin paljon kirjoitus- ja ajatusvirheitä, etten oikein meinaa saada niistä tolkkua. Lukisit kaikki kirjoituksesi nyt huolella itse läpi.

Mitä jälkikirjoitukseesi tulee, niin minä en ole missään koskaan väittänyt, että nyt Suomella menee hyvin tai että hallitus tekisi loistavia päätöksiä. Koen, että maamme ei ole kyllin hyvin kyennyt vastaamaan globalisaation ongelmiin, mutta minusta esim. puolustamasi Ay-liike on pikemminkin osa ongelmaa kuin ratkaisua. Näin ei pitäisi/tarvitsisi olla, mutta niin vain on.

http://yle.fi/uutiset/3-7749629

https://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/Ansioturvaref...

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/is-ay-...

http://www.soininvaara.fi/2014/12/12/sosialidemokr...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #12

Pilkkuvirheisiin ne yleensä tarraa kun osuu nilkkaan.

Mitään omaa kantaa ei näy miten asiat pitäisi hoitaa.

Otetaanpa lähtökohdat:
VM-Heinäluomalta-07 Vanhasen II-hallitukselle:
Velkaa VAIN 54 Mrd
Ylijäämää 3 Mrd

Vanhasen/Kiviniemi II-07-11
Katainen/Stub-11-15
Sipilä -15-19

TEM-17
Työttömiä työnhakijoita n.732 000
Työttömiä 342 000
"Aktiivitoimissa" työllistettynä 114 000
Avoimia työpaikkoja 64 000

VM/TEM.17
(Kiky)
Sopimuksen myötä työllisyys kasvaa 35 000 vuoteen 2020 mennessä.
(Useita epävarmuustekijöitä)

VM-virkamiesten arvio-16
Valtion velka kasvaa 142 Mrd vuoteen -19 mennessä.

Kun porvaripääministerit on puolueidensa enemmistöllä hallituksia johtanut,niin mikä meni pieleen-03-19?

Suomi 9 rikkain valtio-03-09
(alkoi Kreikka ym.vipit)

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #15

"Pilkkuvirheisiin ne yleensä tarraa kun osuu nilkkaan."
No onhan tuokin tapa sivuuttaa oma osaamattomuutensa.

"Mitään omaa kantaa ei näy miten asiat pitäisi hoitaa."
Voisin sanoa jorinoistasi samaa. Sen käsityksen olen saanut, että SDP:tä pitäisi äänestää ja EU:sta erota? Mutta nyt kun kysyit, niin oma linjani on aika kohdillaan liberaalipuolueen ohjelman kanssa. En tiedä oletko lukenut, saatikka ymmärtänyt yhtään linkkaamaani kirjoitusta, mutta laitetaan vielä tämä:

https://liberaalipuolue.fi/puolueohjelma/

Noin yleensä Keskeisimpiä asioita olisi vaikuttaa työmarkkinoiden jäykkyyteen, luoda joustavampi ja kannustavampi sosiaaliturva, keskittää koulutuksen resursseja niille aloille, joissa kullakin ajankohtana on hyvät työllistymisnäkymät ja lakata rahoittamasta etujärjestöjä sekä poistaa turhia yritystukia. Kuhunkin kohtaan on olemassa useita ratkaisuvaihtoehtoja.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #18

Työmarkkinoiden jäykkyys?
Työmarkkinatko ne nytkin irtisanoo vaikka rahaa on yrityksille lapioitu olan takaa jo vuosia?
Jäykkyys? Pudotetaan palkkoja,potkitaan vanhoilla sopimuksella olevat pellolle.Uusille minimipalkka tai työtön 0 eurolla/kk,veronmaksajien piikkiin.

Kun palkat laskee tai palkkoja leikataan miten käy?
Verotulot kirstusta vähenee.Ne korvataan muilla veroilla ja hintojen korotuksilla.
Nämä Kiky leikkaukset paikataan nyt juuri velalla.Vene,moottoripyörä,kiinteistöverojen korotuksilla vielä lisäksi. Kattamaan myös työttömyys-toimeentulotuki menoja .

Esim.Ruaan ALV alennus vei kirstusta verotuloja n.870 milj.
Se paikattiin ALV 1% korotuksella,energiaveron korotuksella.

AY/SAK= Luulitko että EK/hallitukset on antanut "hyvänmiehenlisänä" Kelan etuuksien korotukset,lapsilisät,eläkkeet,ym.
No ei.Ne katsos on maksumiehenä niihin.
SAK on neuvotteluissa vaatinut niitä.
esim.julkisenpuolen lomat ,korvaamaan palkankorotuksia mitä niille ei annettu.
Tai eläkeläisten korkeampi asumistuki kattaa sen minkä eläkkeet on jäänyt jälkeen
palkoista.
Se AY/SAK "MÖRKÖ" piru vie hankkii muillekkin etuja jopa porvareille.
Hyvin on maittanut -70 luvulta lähtien 5pv työviikot ja lomat muillekkin .
(Lakot -70 Metalli ja sähkölakko )
Ukko oli lakossa 3kk.Minä en koska ei koskenut Ravintolaliittoa ,silloin.

Urkki vihelsi pelin poikki.EK/SAK ukoille sanoi:Ykskään ukko ei lähde näistä ovista ennenkuin nimet on sopimuksessa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #18

Vaikka laki määrää maksamaan korotettua ylityökorvausta kahdeksan tunnin vuorokautisen työajan jälkeen, monella työpaikalla korvausten korotukset jätetään maksamatta. Tai menetetty aika korvataan samanpituisena vapaana.

– Valitettavan usein korvaus on vain yksi yhteen, Löfgren sanoo.

Yritykset säästävät Löfgrenin mukaan huimia summia. Helsingin Sanomien mukaan työnantajat säästävät
- yli 253 miljoonaa euroa vuodessa.

Ja pirun SAK kun puuttuu tuohonkin vielä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #9

http://yle.fi/uutiset/3-8136397

Oliko noita 2,4 miljoonaa kuten palkansaajia? Vai 20% ?
Suurimmat verotulot valtiolle
1.Palkansaajat (progressiivinenvero)
2-Eläkeläiset (verotus sama kuin ed,)
3.Välilliset verot ALV 14%-24%
4.Pääoma-ja osinkotulot
lähde:
VM-budjetti-16

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Ville, sinun eetos ei taida toteutua tärkeimmässä valinnassa eli puheenjohtajan osalta. Muilla ei ole niin suurta vaikutusta todelliseen tilanteeseen puolueen tulevaisuusnäkymiin. Olette ay-korpotaation vankeja ja sitä on turha kieltää. Jos tuo vankeus jatkuu, turhaa on odottaa nykyaikaisten nuorten ryntäystä puolueen ovia koputtelemaan. Olette hukannut yli sukupolven (20 vuotta) etsikkoaikaa ja tulee näkymään romahduksena tämänkin ajan kannatutasolle. Puhumattakaan entisille vuosille. Yleensä pitäisi draaman mukaan tehdä isänmurhaa, mutta te teette itsemurhaa, valitettavsti. Sitoutumattomana oikeistolaisena toivoisin silti SDP:stä dynaamista vastavoimaa välillä ryssivälle ei-vasemmistolle. Se on täysin oikeutettu, reilu asetelma aidossa demokratiassa. Onne Tuppuraiselle.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Lainaus:
Olette ay-korpotaation vankeja ja sitä on turha kieltää.

Kepu,Kokoomus=Olette "ay" EK ja MTK-korpotaation vankeja.
Ollut jo kohta 4 kautta putkeen .

" Olette hukannut yli sukupolven (20 vuotta) etsikkoaikaa

Totta. EU ja porvarienemmistö eduskunta -87 lähtien.

-03 lähtien SDP 1- 6 porvaripuoluetta+EK,perheyritykset,MTK,EU.

JK: Ja 360 000 palkansaajaa jotka loikkasi YTK porvaiyrittäjän (kok) perustamaan työttömyyskassaan .
Onneksi olkoon. Sipilä,Häkämies,Vartiainen ajaa nyt asioitanne.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Tärkeimmäksi teemaksi nousee siis maahanmuuttopolitiikan löysentäminen. Unohdetaan kaikki sen tuomat sosiaaliset ongelmat, mutta kerro nyt edes rahoitetaanko se lisäämällä verotusta vai velkaa?

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Tuppurainen onkin varsinainen tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja suvaitsevaisuuden mallidemari - ainakin käräjäoikeuden aineiston perusteella.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Täällä Suomessa on iso ongelma se, että on olemassa vanhoja jääriä joka puolueessa, jotka eivät ymmärä sitä isoa murrosta mikä työmarkkinoilla on jo tapahtunut.

Rinne ja tähänkin blogiin kommentoinut Granlund ovat hyviä esimerkkejä tästä ikuisuudesta.

Se juuri on se politiikan ja puolueiden ongelma, että kritiikkiä äänestäjiltä ei tule tarpeeksi. Monet kehuvat, että olen äänestänyt demareita 60-luvulta asti, ja se ei kyllä ole mikään meriitti.

Demarit tekevät huonoja päätöksiä - Äänestän demareita
Demarit tekevät vielä huonompia päätöksiä - Äänestän demareita
Demarit tekevät hyviä päätöksiä - Äänestän demareita

Tällainen laput silmillä kulkeva ainaisäänestäjä on vahingollinen poliittiselle päätöksenteolle, ilman isoja haasteita ja haastamista puolue ei uudistu koskaan.

Juuri näin on pitkässä juoksussa käynyt demareille, on valittu aina se keskimmäinen linja, joka ei oikein ketään ärsytä, mutta ei ketään myöskään innosta.

Suomi tarvitsisi oikeaa demaripuoluetta, mutta Lipposen ajoista lähteien sellaista ei ole ollut, on ollut surullista katsoa hiljaista hiipumista, joka todennäköisesti saavuttaa parin vaalikauden aikana lopullisen muotonsa, kun nuoret eivät Harakan sanoin enää demareita ymmärrä.

Lyhyen tähtäimen saalina on ehkä pieni vaalivoitto, mutta se on iso tappio pitkässä juoksussa, pienellä vaalivoitolla tehdään taas keskustan tai kokoomuksen kanssa kompromisseja, ja se oma viesti hukkuu taas kerran.

Pitäisi olla Harakan tyylinen uutta ymmärtävä puheenjohtaja, joka ymmärtää, että ei ole enää sitä perusduunaria, vaan itsensätyöllistäminen, pätkätyöt ja opiskelut sekoittuvat koko ajan enemmän. Liittoon eivät enää kohta nuoret liity ja se tie on kohta nähty.

Minunkin ääneni voisi saada uudenlainen sdp, mutta nykyisenlaisena hyssykkänä en voi puoluetta äänestää.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Totta. Tuo sopii hyvin etenkin PS ja kepun propakandaan .

Jopa Lipposen hallituksessa oli VM kok porvarienemmistö takana.

SDP tätä maata on johtanut aina Kekkosen ajoista lähtien vai?
Vasemmisto-hallituksissa istui vuorotellen
Multa-kepu
MSP
Sdp
Mukana
Kommun.,Krst ja rkp.
-Porvareita oli vain Kok ja Rkp.-87 Holkerista lähti porvarienemmistö.

Kepu I-hallitus Kepu,Rkp-sdp oli porvareita enemmän.
Kataisen/Stub Kok,rkp,vihr,krs-sdp,vas oli porvareita enemmän .

Kas kun Porvarit ei kerro EU että Suomea johtaa 2 vasemmistopuoluetta.
Näin vain pääsi käymään jo-87-19

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Petteri
Olet äänestänyt Perussuomalisia. Mahtoi olla aikamoinen pettymys?

Mitä tulee siihen, ettei ole enää perusduunaria, niin Petteri ei nähtävästi liiku paljonkaan niillä seutuvilla missä ihan sitä perustyötä tehdään.
Minä liikun paljon ja näen paljon (eläkeläisenä on aikaa), joten suoraan sanoen voin jättää Petterin puheet perusduunarin sukupuuttoon kuolemisesta omaan arvoonsa.
Haloo Petteri. Opiskelijoiden, itsensä työllistäjien ja muiden pätkätyöläisten omavaltaisella selkänahkojen repimisellä ei "herra huonetta rakenna". Vai voiko heitä mielestäsi kohdella ihan miten vaan, teettäjän mielialan ja tarpeen mukaa?
Kyllä siihen tarvitaan heidänkin osaltaan edunvalvontajärjestelmää sopimis- käytäntöineen. Ei yhteiskunta työnteettäjineen ja työntekijöineen ole vielä täysin oikeudenmukainen. Tuleeko koskaan olemaankaan? Mieluummin sopien, kuin vastakkain asetellen. Koskien molempia osapuolia.
Käsitykseni mukaan SDP kannattaa, kehittää ja ajaa (huom. ihan oikealla asialinjalla) näitä kansalaisten oikeudenmukaisuus arvoja. Ikään, sukupuoleen ja asemaan katsomatta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei ole lainkaan pettymys, olen äänestänyt eri vaaleissa persuja, vihreitä, vasemmistoliittoa ja keskustaa, eikä kertaakaan ole tullut pettymystä :)

Aina pitää antaa uusia mahdollisuuksia ja se on hauskaa katsoa, miten homma sitten hoidetaan.

Sinäkään et ymmärrä, että perusduunarien määrää laskee koko ajan, katso tilastoista, jollet minua usko.

Kymmenen vuoden päästä työmarkkinat ovat entistä sirpaleisimipia, eikä niitä 8-16 työpaikkoja ole läheskään tätäkään määrää enää.

Tietysti voi laittaa pään pensaaseen ja uskoa siihen riistäjäyrittäjään, mutta ilam yrityskiä ei ole myöskään työpaikkoja.

Pitää aina muistaa se lainalaisuus, että yrittäjä hakee itselleen voittoa, ja yrittämisee voi jokainen lähteä mukaan. Mikään velvollisuus ei ole työllistää, ja jos se on vaikeaa, niin maailma on nykyään avoin.

Demarit saavat mennä Rinteen johdolla eteenpäin, ei se minulta ole pois. Oikein toivon, että voittavat vaalit, niin nähdään sitten taas kuinka helppoa on etsiä säästökohteita, meinaan säästäminen vaan kiihtyy tulevaisuudessa.

Ensi vaaleissa muuten ajattelin äänestää vasemmistoliittoa, ne on kaikkea nykymenoa vastaan, ja se sopii mulle.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Antidemari" Ritala puhuu taas omiaan, suotakoon se hänelle. Itse, kuten varmasti Rinnekin, kannatan paikallisen sopimisen lisäämistä, mutta se edellyttää työnantajien ja tekijöiden keskenäistä luottamusta ja se tällä hetkellä suomalaisesta työelämästä puuttuu. Ritalalle vaan tiedoksi, minulla on kolme aikuista lasta, vanhin toimii suomalaisen suuryrityksen hankintajohtajana, tuli juuri työmatkalta Intiasta, keskimäinen kiertää myös maailmaa insinöörinä, kuopus opiskelee, kyllä minulla on varsin selvä kuva nykyisistä työmarkkinoista, mitenkä sinulla?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No ei se sinun kuvasi ole kuitenkaan demarien kuva sitten, se tässä onkin se huolestuttava piirre, että demarit eivät oikein ole enää tässä nykytilanteessa kartalla.

Mitenkäs on, onko Harakan esittelemä kysely nuorten suhtautumisesta demareihin jotenkin väärä? minusta pitäisi jo viimeistään hälytykellojen soivan.

Rinne vaan esittelee paksuja ohjelmaluonnoksia ja kehuu, että kyllä näissä on hyvin asiat kerrottu, mutta niinkuin Harakka sanoi, ei niitä kukaan lue.

Itse olen pienyrittäjä, ja ollut aikanaan työsuojeluvaltuutettuna ja pääluottamusmiehenä. Käynyt nämä liiton ''yrittäjä on riistäjä'' kurssitkin kaikki, no ryyppäämistähän ne suureksi osaksi olivat.

Mulla on usko mennyt demareihin, kun viimeaikoja katsoo, toivottavasti olen väärässä, mutta pahaa pelkään.

Uutta harkan tyylistä demarit tarvitsisivat, mutta ei uskallus riitä.

Mä tiedän, että demarit voittaa vaalit, mutta hallitustyössä ei oikein mikään tule muuttumaan, verot tietysti nousee, ja pikkuyritykset kärsivät.

Ajatteleppa kun hallituksessa istuu demarit, keskusta/kokoomus lisänä vihreillä ja tietysti rkp, niin nämäkö puolueet sitten uudistavat Suomea? Velka kasvaa ja kaikki nämä puolueet ovat sitoutuneet valtiontalouden tasapainottamiseen.

te joudutte säästämään, säästämään ja sästämään. Odotan mielenkiinnolla, siitä uusia säästökohteita, siinä viuhuu yhden jos toisenkin takki monenne kertaan.

Minä äänestän vasemmistoliittoa, koska olen sitä mieltä, että enää ei pidä säästää ja olla niin huolissaan valtionvelasta, sitä voi hyvin vielä lisätäkin, ei suomella ole vielä juuri mitään hätää verrattuna muihin euroopan maihin.

Käyttäjän bionavigaattori kuva
Veikko Hintsanen

Ville hyvä sallinet yhden konkreettisen esimerkin Sosialismin puolustamisen ajankohtaisuudesta ja siitä että täytyy muuttua. Se miten nähdä heikkoja signaaleja joilla on suuret vaikutukset, on erittäin tärkeää:

On todella mielenkiintoista ja ajankohtaista että otat esiin Lipposen vuoden 2003 ja SDP satavuotisjuhla puheen kantavan teeman…EMME luovu Sosialismista ja 100 vuotta.

Suomi täyttää nyt 14 vuotta myöhemmin sata vuotta ja ensimmäinen suuri valtion sisäinen taistelu käytiin valtion liikenneväylien yksityistämisestä.

Lipposeen ja Lipposen hallitukseen se voidaan kytkeä suoraan siten että.
Valtiovalta on syytänyt Lipposen alullepanemaan liikenneverkkoon ja sille kehitettyyn logistiseen malliin niin paljon rahaa, että valtion suunnitelma oli saattaa se yksityiseen omistukseen. Nyt ajatus on mielestäni vain väliaikaisesti jäädytetty.

Ja varmasti otetaan valtion toimesta( lähi) tulevaisuudessa tavalla tai toisella esiin.

Tämä Lipposen malli perustui keskittämiseen ja vuosituhannen vaiheen aikaisiin materiaaleihin, tekniikkaan ja kehittymättömään digitalisaatioon ja robotisaatioon .

Mallissa tehtiin Itämeren laivakoolle maksimikoon satama (Helsinki / Vuosaari) , ja sisämaan kuljetukset hoidettiin raiteilla ja maanteillä. Tätä mallia kutsutaan Suomi on saari liikennemalliksi.

Samalla jäädytettiin ja lopetettiin alkaneet sisävesiliikenteen investoinnit .

Tärkein lopettaminen tehtiin 90 luvun Keitele Päijänne kanavan rakentamis projektin loppuun saattamattomuudella (liikenne olisi ollut mahdollinen noin 112 metrin rahtialuksille / vrt Saimaa 82,5 m) jossa sillat jätettiin tietoisesti niin alas ettei laivaliikenne ole mahdollinen (5 siltaa 3,5-5 metrin alikulkukorkeus) ja Kymi kanavan tekemättä jättämisellä.

Tähän näin tehtyyn liikenne tehokkuus ja ilmasto päästö faktoista piittaamattomaan meri/raide/maantie malliin investoitiin niin, että tämän päivän Väyläomaisuuden kirjanpitoarvo on maantieverkon osalta 15 mrd euroa, rataverkon osalta 4,4 mrd euroa ja vesiväylien osalta 0,2 mrd euroa.

Edelleen vuonna 2014 tehtiin liikenneverkolle ns parlamentaarinen liikenneverkon korjausvelka arvio jossa havaittiin että niin maanteille kuin raiteille on kertynyt yli miljardin korjausvelkaa .

Ja vesiteille, minkä kautta mm yli 100 miljoonaa tonnia vuodessa kuljetetaan suomen vienti ja tuonti tuotteita on kertynyt ainoastaan 44 miljoonan euron ”korjausvelka” , mikä voidaan tulkita lähinnä ei korjausvelaksi vaan normaaliksi huolto ja ylläpito kustannukseksi.

Mielenkiintoisinta sen lisäksi että tässä ” sosialismi ” taistelussa on em Lipposen liikenne mallin kääntyminen sosiaalidemokratiaa vastaan , on se että Lipponnen jatkaa kehittämänsä mallin lobbausta vanhan hevosen mukaisesti silmälaput ohimoilla arktisessa suunnittelussaan ,minkä EK kustantaa.

Saa nähdä ottaako nyt Sosiaalidemokraattisen puolueen Lahden kokouksen periaatepäätösehdotus no 127 yhtään paremmin tuulta, mitä Seinäjoen päätös no 130 . Molemmat edellyttävät puolueelta toimenpiteitä joilla kehitetään maamme sisävesiliikennettä .

Ilmeisesti Sosiaalidemokraatit eivät ole sisäistäneet vielä mitä eroja pitää sisällään EU liikennestrategia vuodelta 2011 ja vuonna 2012 tehty kotimaan liikennepoliittinen selonteko. Niiden lopputulokset ovat päinvastaisia . meidän liikennepoliittinen selontekomme lisää maantieliikennettä . EU liikennestrategia pyrkii vähentämään /minimoimaan raskaan liikenteen osuutta maanteillä.

Mikäli sosiaalidemokraatit olisivat sisäitäneet , niin olisi hyvin todennäköistä että Suomen 12500 km yksittäisiä verkostoimattomia vesiväyliä olisi otettu huomioon liikennesuunnittelussa ja samoin ne olisi otettu mukaan korjausvelka arvioihin; mukaan ottamaton vesiväylästö (suurin osa sisävesiväyliä) olisi suunniteltu otettavan mukaan ja sillä tavoin meidän liikennepoliittinen tilanteemme ei todennäköisesti pitäisi osittain selkäpiirtä raapivan karmeita yksityiskohtia sisällään.

• Emme ole alkaneet suunnittelemaan vielä miten maanteitten raskasta liikennettä siirretään maanteiltä vesille (EU liikennestrategia vuodelta 2011)

• Maamme logistiikka vertailu tulos World Bank LPI - ei olisi pudonnut sijalta 3 sijalle 15

• Maamme raide ja maantieliikenteen korjausvelat eivät olisi räjähtäneet käsiin raskaan liikenteen suurten aks3lipainojen korotustarpeen takia(silta ja tie kustannukset)

• Maamme kuorma auto kanta ei olisi ylisuuri verraten Ruotsiin ja Saksaan ( Ruotsi 60/1000 henkeä / Saksa 34/1000 henkeä/ Suomi 101/1000 henkeä)

• Teollisuuden ja kaupan Logistiset kustannukset eivät olisi kaksinkertaiset verrattuna lähimpiin kilpailijamaihimme.

• Maassamme ei tuotettaisi puutteellisin perustiedoin liikennedataa ja tutkimuksia kuten nyt (vuoden 2007 jälkeen kaikki liikennetutkimus analyysit ja jopa valtion tilaamat Ruotsi Suomi vertailut ovat tehdyt ilman sisävesiliikenne mahdollisuuden mukaan ottamista.)

• Maahamme ei olisi tarvinnut suunnitella tulevaksi vuonna 2018 ,ulkolaista logistiikka yritystä ja sen mukana sataa viittäkymmentä keski euroopan logistiikka ammattilaista hoitamaan maamme hyvästä sijainnista johtuvaa valtameri-sisävesiliikenne transit toimintaa HaminaKotkan satamaan ja viemään kaiken sen mukana liikenteen tuomat uudet business mahdollisuudet ja kehittämisaihiot keski eurooppaan.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Emme ole alkaneet suunnittelemaan vielä miten maanteitten raskasta liikennettä siirretään maanteiltä vesille (EU liikennestrategia vuodelta 2011)"

Eikä meidän tarvitsekaan, koska EU:n liikennestrategia ei sellaista vaadi. Se asettaa tavoitteen siirtää pitkän matkan tavaraliikennettä joko vesille tai raiteille. Meillähän jo nykyisellään merkittävä osa kulkee raiteilla.

"Maamme logistiikka vertailu tulos World Bank LPI - ei olisi pudonnut sijalta 3 sijalle 15"

Jospa kertoisit, miten tämä sisävesikonsepti pitäisi Suomen sijalla 3. indeksissä, joka mittaa ihan eri asioita, kuin mihin kuljetusmuodon tapaisilla asioilla vaikutetaan. Vai menikö logiikka niin, että tulli toimii paremmin, kun kuljetetaan sisävesillä.

"Maamme kuorma auto kanta ei olisi ylisuuri verraten Ruotsiin ja Saksaan ( Ruotsi 60/1000 henkeä / Saksa 34/1000 henkeä/ Suomi 101/1000 henkeä)"

Sinulle on jo useasti kerrottu, että tuo tarkoituksellinen virhetulkinta syntyy siitä, että verrataan koko kuorma-autokantaa, joka Suomessa on verotussyistä suuri, ei kaupallisessa, luvanvaraisessa liikenteessä olevaa ajoneuvokantaa.

" Teollisuuden ja kaupan Logistiset kustannukset eivät olisi kaksinkertaiset verrattuna lähimpiin kilpailijamaihimme."

Sinulle on useaan kertaan taivutettu rautakangesta, että Suomen logistiset kustannukset eivät ole kaksinkertaiset verrattuna lähimpiin kilpailijamaihin. Ks. esim. Solakivi et al. 2016, 2014, 2012, 2010, 2009, Rantasila 2013, Naula et al. 2006, Elger, Lundqvist ja Olander 2008. Lisäksi, erityisesti Suomen vientiteollisuuden logistiikkakustannukset syntyvät pääosin jostain ihan muusta kuin kotimaan kuljetuksista. Siitä puhumattakaan, että promoamasi konseptin vaikutus koko logistiseen järjestelmään, tai sen kustannuksiin ovat hitusen toisenlaiset kuin annat ymmärtää.

Käyttäjän bionavigaattori kuva
Veikko Hintsanen

Kiitos Tomi pitkästä aikaa kommenteistasi.

Jälleen kerran seuraavat melkein samat mitkä aiemmin olemme käyneet läpi moneen kertaan .

Eli huomiot kommentteihisi.

1) EU liikennestrategia ja kilpailukyky
http://ec.europa.eu/transport/themes/strategies/20... ;

a) Minä käännän yllämainitusta tavoite strategiassa olevan englannikielisen tekstin : ” from road to rail and waterborne transport” kuuluvaksi suomenkielellä : maanteiltä raiteille ja vesiliikenteeseen.

b) Vesiliikenne tarkoittaa meri ja sisävesiliikennettä. Meillä viennistä ja tuonnista 25% tulee järvi Suomen alueelta.

Mikäli meillä muodostetaan vesiliikenne verkko niin otetaan tuo 12500 km mukaan liikennejärjestelmään esim 3000- 9000 tonnin aluksilla kontti,bulkki ja tankkilaivat niin, että voimme uusilla materiaaleilla rakennetuilla aluksilla(30% keveämpiä ja jotka eivät tarvitse konventionaalista satamajärjestelmää) ja joilla sovelletaan niin robotisaatiota , digitalisaatiota kuin ympärivuotista liikennöintiä , yhtenäisen Kokemäenjoki,Vuoksen vesistö ja Kymijoen vesistön avulla suora liikenteenä Eurooppaan ja sitä kautta maailmalle, niin minimissään 10 miljoonaa maximissaan 20 miljoonaa tonnia rannikoilla laivohin purettavista ja lastattavista lasteista siirtyy sisävesille lähemmäs tehtaita, tuotantoa ja kauppaa ; jolloin samalla kun pienennämme maantieliikennettä parannamme kilpailukykyämme.

TEN_T tukijärjestelmä:

Koska emme ole alkaneet hakea sisävesiliikenteemme kehittämisiin kyseistä TEN_T tukea ja esim. Ruotsi on niin voidaanko todeta että se on yksi syy miksi Ruotsi saa (mm Södertälje kanava) noin 14 kertaa enemmän TEN_T tukia mitä Suomi . EU.ssa on korvamerkitty 10% sisävesiliikenteen kehittämisiin. Tämä summa lasketaan nykyisin jo yli 25 miljardin euron EU TEN_T tuki kokonaismäärästä,jolla tuetaan EU liikennestrategian toteuttamista.

http://www.inlandnavigation.eu/news/events/ine-vbw...

In the first TEN-T Call we awarded around €13 billion for transport infrastructure of which 10% were allocated to inland waterways. This is a good result. Unfortunately, we received so many good, eligible funding requests that we had to very carefully consider which to choose. "

World Bank LPI
http://lpi.worldbank.org/international/scorecard

Mielestäni jos logistiikka indexiin ei olisi otettu seuraavia kohtia voisin kertoa että olet oikeassa.

Muutoin mielestäni voin todeta että liikenneverkot Suomessa ovat vajaavaisia ja kalliita operoida, koska meiltä puuttuu sisävesiverkko koska meillä on vain itsenäisesti toimivia vesistöjä joista vain yksi on liitetty mereen ja sekin vieraan valtion kautta:

kohta
2) ) Quality of trade and transport related infrastructure(e.g. ports, railroads, information technology)
3) Ease of arranging competitively priced shipments
4) Competence and quality of logictic services (e.g transport operators, custom brokers etc..

Jos em asiat olisivat kunnossa niin meillä voitaisiin operoida keski suomesta suoraan keski euroopan laivausten kanssa ilman rannikkosatamia ja ylisuurta kuorma auto kapasiteettia , edelleen me emme tarvitsisi tuoda sisävesi-valtameri transit liikenteen operointiin ulkolaista firmaa ja sen mukana 150 ammattilaista belgialaisen yhtiön toimesta HaminaKotkaan.

http://www.haminakotka.fi/fi/mittava-kuljetusproje...

Suomen logistiset kustannukset
Tulevaisuus valiokunnan raportti 6/2013 https://www.eduskunta.fi/FI/tietoaeduskunnasta/jul... sivu 19

” Nykytilanne kustannusarvioineen:
Logistiikan kustannukset Suomessa ovat EK:n arvion mukaan 30 miljardia vuositasolla. Logistiikan osuus kaikista kustannuksista on noin kaksinkertainen muuhun eurooppaan verrattuna.”

Yksi kysyy enemmän kuin kymmenen viisasta osaa vastata……minulle on yhä epäselvää perusteet miksi ?
Miksi Suomessa on ainoastaan meriliikenne strategia. ? https://www.lvm.fi/documents/20181/797749/Suomen+m...

Miksi meillä on jätetty liikenteen hallinnosta ja erillisestä EU mukaisesta tilastoinnista pois sisävesiliikenne ?
http://ec.europa.eu/transport/modes_en

Miksi ainoastaan Saimaa on ilmoitettu TEN_T kehitettäväksi sisävesi alueeksi ?

http://www.liikennevirasto.fi/liikennejarjestelma/...

vaikka mm VTT raportissa 37/73/2009 toteaa Keitele Päijänne alueelle suunnitellusta vesikuljetusmahdollisuudesta:

” …alusprojektin suurin innovatiivisuus arvo on kokonaan uuden kuljetusjärjestelmä luominen ,jolla on mahdollista korvata kumipyöräkuljetukset…..”

ja edelleen….

”Alusratkaisu tekee mahdolliseksi ympärivuotisen liikenteen sekä matalien luonnonsatamien käytön, joihin ei tarvita lastausinfrastruktuuria, koska lastauslaitteisto kulkee laivan mukana”

Pelkästään metsäteollisuudesta voimme siirtää kymmeniä miljoonia m3 taloudellisempaan ja vähäpäästöisempää sisävesiliikenteeseen mikäli valtio vain alkaisi ottaa huomioon siitä tehdyt puolueettomat laskelmat ja suunnitelmat mm Vesitieyhdistyksen toimesta jo vuosituhannen alussa: http://media.wix.com/ugd/9247af_ff6103e1f83646e8aa... sivu 10 ja 11

Käyttäjän bionavigaattori kuva
Veikko Hintsanen

Jäi tuo kuorma auto asia vielä kesken:

http://ec.europa.eu/eurostat/documents/3217494/773...

eli vuoden 2016 EU stat dokumentista löytyy sivulta 96 mainitut tulokset.
Kannattaisi ilmeisesti harkita miten sinne saisi puhdistetut sellaiset tilastot Suomesta mitä voisi sellaisenaan verrata muun euroopan vastaaviin tilastoihin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Lainaus:
Lipposen alullepanemaan liikenneverkkoon ja sille kehitettyyn logistiseen malliin niin paljon rahaa, että valtion suunnitelma oli saattaa se yksityiseen omistukseen.

Mikä hallitus teki EU sopimukset -92-94?

Kannattas lukea niistä sopimuksista mitä kepu ja kok sopi tuosta.
Vai uskotko yhä että tuo yksityistäminen on Lipposen idea?

Olen nimittäin lukenut -92 sopimuksen.Myös Eurooppa 2020 sopimuksen.
Valtion ja kuntien palveluiden yksityistäminen,tehtävä mahdolliseksi perustuslakia muuttaen.

Vaikka se Lipponen oli isokokoinen mies ei se kyllä EU mitään yksin päättänyt.
Alkuun sen laittoi Ahon hallitus.Lausuntakierrokselta se palautui Lipposen/Niinistön hallitukselle.

Nytkö tiehankkeesta vastaakin Pääministeri Sipilä ei liikenneministeri ja koko hallitus?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kenen taskuilla oli Valtion kirstunavain? VM Viinanen/Niinistö.

Liikenneministeri
Tuula Linnainmaa
Matti Aura
Kimmo Sasi
Kok.

Jarmo Hussi

On ymmärrettävä että Jaakonsaaren mukaan nämä periaatteellisten puhujien vaalien alla pitämät puheet ja niissä annetut lupaukset ovat niitä joita ei olekaan tarkoitus pitää.

"Jos Suomi pitäisi jättää huomisesta lähtien jonkun henkilön hallittavaksi, Tytin ja Jutan kaltaisiin tasapainoisiin naisiin olisi helppo luottaa."
Tästä toiminnasta Kopran ylistämä Jutta Urpilainen antoi erinomaisen esimerkin valtiovarainministerinä toimiessaan. Ennen vaaleja Juttakin antoi periaatteellisia ja järkeviä puheita siitä että Kreikkan lainojen tappioita ei pidä sälyyttää suomalaisille veronmaksajille. Siitä vaan muistelemaan puolen tunnin kohdalta. https://www.youtube.com/watch?v=xOpIG8pvi8Q
Jutan johdolla näyteltiin vielä päällepäätteeksi arvoton näytelmä jossa väitettiin Urpilaisen allekirjoittavan "takuutussopimuksen". http://toisinajattelija.fi/wp-content/uploads/2013...

Käyttäjän bionavigaattori kuva
Veikko Hintsanen

Lipponen oli pääministeri 95-2003. Hänen aikanaan laitettiin alulle ja suunniteltiin Vuosaaren satama josta tehtiin virallinen päätös 2002.

Kymen kanavointi suunniteltiin samoin Lipposen hallituksen aikana ja hylättiin saman hallituksen toimesta samana vuonna minä tehtiin Vuosaaren sataman rakentamispäätös.

Tässä kaksi päälinjaa millä rakennettiin ,silloin perusteltavissa oleva liikennemalli -Suomi on saari-mallia

Siitä on nyt aika ajanut ohi ja valtion pitäisi uudistua kuten mm Ruotsi tekee EU tuella. Rakentaa sisävesiä ja satama infraa mallilla -Nearest port is Best port.

Meidän nykyhallitukset ovat panostaneet ja panostavat edelleen pelkästään tuohon 2002 valittuun malliin jonka puolustajina ovat niin Aho kuin Lipponen edelleenkin.

Yksityistäminen ei ole se oikea tie. Sillä olisi vaan peitetty investointien yksinomainen maanteille meno ja estetty sen muuttaminen . Me tarvitaan liikenteeseen todellinen rakennemuutos : EU liikennestrategian mukaisesti ja sen tukimenettelyjä avuksi käyttäen.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Hänen ja muiden siinä hallituksessa istuvien puolueiden aikana.
Jos SDP päätti jotain
-tai vaikka Kepu on kaikkien hallituspuolueiden oltava sen takana.Enemmistön päätös.

Hallituspuolueilla on aina enemmistö. On se vaikeeta käsittää että edes pääministeri ei päätä yksin mistään ,vaan hallituspuolueet.

Ahon hallitusohjelma:
14. Liikenne ja viestintä

Tieverkoston kehittäminen kohdistetaan liikennetarpeen ja maan alueellisten kehittämistavoitteiden mukaisesti.
-Erityistä huomiota kiinnitetään kansainvälisten kuljetusyhteyksien parantamiseen.
-Perustienpidon voimavaroja suunnataan niin, että tiestön rakenteellinen kunto ja päivittäinen liikennöitävyys turvataan maan kaikissa osissa ja liikenneturvallisuutta parannetaan.

- Yksityisteiden valtionosuusjärjestelmää kehitetään.
-Liikenneväyliä suunniteltaessa arvioidaan hankkeiden ympäristövaikutukset.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Sopimus mikä tehtiin -92 Mashrictin sopimuksesta -Tuli voimaan 1.11-93

Rahaliiton ensimmäinen vaihe
Rahaliiton vuonna 1990 alkaneeseen ensimmäiseen vaiheeseen kuului kaikkien valuutansiirtojen vapauttaminen EEC:n alueella.
- Vuonna 1992 solmittiin Maastrichtin sopimus,
-jossa sovittiin EMUn viemisestä loppuun.
- Sopimus tuli voimaan 1. marraskuuta 1993.

Lipponen 1998?
Siinäkin Kepu pisti demareiden syyksi tuon.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin, mutta useastihan olet sanonut, että Sipilä tai Soini päättää, eikö se pädekään näihin enää, että hallitus yhdessä päättää?

Se on saatava demarien töppäykset väkisin muiden syyksi, no tuo pesu ei nyt onnistu, niinkuin sanoit, jos hallitus päättää varallisuusveron poistosta ja haluaa antaa rikkaille lisää rahaa, niin kyllä se on yhtälailla demareiden, kuin muidenkin hallituspuolueiden päätös.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #34

On toki mutta enkö sanonut ketkä lakialoitteen teki? Kepu,kok,perheyritykset. EI sdp.

Kuten lahja ja perintöveron lakialoitteen teki varmasti samat kuin edm.
Ja Sipilä,Soini ja Orpon eduskuntaryhmät hyväksyi sen.

Eikö ole metkaa? Nyt on Persutkin kuten eduskunnan muutkin kaikki puolueet olleet osapuolena Kepu,kok politiikassa?
Jopa Kreikan tukipaketeissa PS -15.

Kenelle Soini nyt kerää rahaa kansan taskuilta? Kesämökkiläisten 100e-200e +Vene ja moottoripyörä verolla?

Perintö ja lahjaveron 170 milj/v?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #35

Aina voi vanhoja kaivella, mutta pitäisi joskus sitten myös arvostelun sijaan kertoa, että mistä sitten pitäisi leikata, taitaakin jäädä vähän tyhjemmäksi se lista.

Ja sillä kuka lakialoitteen tekee ei ole mitään merkitystä, aloitteen kannattajat merkitsevät.

Sinun mukaasi kaikki leikkausket ja veronkorotukset ovat vääriä, sitten vain kertomaan miten ja mistä niitä oikeita leikkauksia tehdään.

Minulla ei riitä ammattitaito arvostelemaan leikkauksia, kun en tarkemmin tiedä, mutta sen tiedän, että vaikeaa se on.

Yhtä vaikeaa se tulee olemaan demareillekin, sitä kiemurtelua odotan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #36

lainaus:sillä kuka lakialoitteen tekee ei ole mitään merkitystä, aloitteen kannattajat merkitsevät.

Perintö ja lahjaveron poisto.Keskusta 49,Ps 38,Kok 37 enemmistöäänillä KYLLÄ.

PS-12 vastustamasta 8e lapsilisistä?
Joko ne palautettiin kuten pers-kepu lupasi jos hallitukseen pääsee?
Vai lipsahtiko itsellä vähän ronskimmalla kädellä leikkaukset?

Tuoppa laskelmat paljon navetoihin annetut 150 milj. esim.työllistää?

Mistäkö? Niiltä kellä rahaa on.Ei kai kotimaisesta kulutuksesta veronmaksajilta.
Jos vientikään ei vedä.Edes PK yritykset pysyy pystyssä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #37

Sepä oli vastaus, nauru pääsi, ''Niiltä kellä rahaa on''

Eipä taitaisi ääniä tuolla lauseella irrota :)

No kellä sitä rahaa on? Miten niiltä otetaan esim. miljardi?

Nyt kyllä sorruit populismiin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #37

Kalkelalla on varsin kummallinen kommentointitapa, jossa jatkuvalla syötöllä vääristellään asioita. Näin myös tuossa kommenttissa kertomalla "Perintö ja lahjaveron poisto.Keskusta 49,Ps 38,Kok 37 enemmistöäänillä KYLLÄ."

Totuus kun on aivan toisenlainen. "Perintö- ja lahjavero

Perintö- ja lahjaverotus kevenee, kun veroasteikkojen kaikkia prosentteja alennettaan. Lisäksi puoliso- ja alaikäisyysvähennyksiä korotetaan.

Lahjaverotuksessa pienin verotettava määrä nousee nykyisestä 4 000 eurosta 5 000 euroon.Ylin veroprosentti laskee ensimmäisessä veroluokassa lahjaverotuksessa 20 %:sta 17 %:iin ja perintöverotuksessa 19 %:iin.

Kuoleman perusteella maksettavien vakuutuskorvausten verovapaus poistuu vuoden siirtymäajan jälkeen vuonna 2018." https://www.veronmaksajat.fi/verotus2017

On siis kyse veroasteikon lieventämisestä, eikä suinkaan veron poistosta.
https://www.veronmaksajat.fi/ajankohtaista/Ajankoh...

Ps.US:n toimituksen tulisi kiinnittää huomiota noihin jatkuviin vääriin väittämiin myös kommenteissa ja joista on moneen kertaan ko. Kalkelaa huomautettu.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #39

Vai kiinnititkö faktoihin EVM joka sovittiin Kiviniemen hallituksessa?

Perintö- ja lahjaverotus kevenee, kun veroasteikkojen kaikkia prosentteja alennettaan. Lisäksi puoliso- ja alaikäisyysvähennyksiä korotetaan.

Eikö niiltä kevennetty ,poistettu veroja? Paljonko summa oli minkä se jätti aukon valtion verotulohin ?
Menikö heittämällä läpi hallituspuolueiden enemmistö äänillä?
Vai vastustiko sitä joku hallituspuolue?

JK.edm.kevennyksiin kuului myös 15 erilaista tukea. Nehän rahat kai tulee tyhjästä OP seinästä kuten metsä ja maataloustuet.
Metsänomistajienkin veroja helpotettiin .
On meillä rahaa verokirstussa. Velat/BKT62,9%+julkisenpuolen alijäämä.

JK.Kattaako aukon venevero,moottoripyörävero ,kiinteistöveron korotus 30% kesämökkeihin ,siitä mitä edm.poistettiin veroja?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #40

Kyllä on koomista kommentointia. Muutapa ei voi enää sanoa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #41

Joko kumosit EVM sopimukset -11 Kiviniemi/Katainen+rkp,vihr.
ja eri valiokunnat.

VM
Talousarvioesitys 2016
04. Perintö- ja lahjavero
Momentilta vähennetään 170 000 000 euroa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #42

Kalkela, ei minun tarvitse enää kumota omaa aiemmin esittämääni faktatietoa EVM rahaston perustamisesta ja hyväksymisestä Kataisen-Urpilaisen toimin. Tässä on vielä lisää faktatietoa "Asia
Euroopan vakausmekanismin (EVM) viimeistely
Kokous
Euroryhmän työryhmä 5.12.2011, (mahd.) Eurooppa-neuvosto 7.-8.12.2011"
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Documents/UJ_51+...

Sen sijaan Kalkelalla on palikat epäjärjestyksessä niin ERVV:n kuin EVM:n kohdalla.

"Eduskunta hyväksyi 13. kesäkuuta täysistunnon 1. käsittelyssä Euroopan vakausmekanismin (EVM) perustamisesta tehdyn sopimuksen sisällön. Sopimuksen toinen käsittely on tiistaina 19. ja hyväksymistä tai hylkäämistä koskevat äänestykset ovat torstaina 21. kesäkuuta.
.....
Valiokunnan mietintöön sisältyy kaksi hylkäysehdotusta. Lakiehdotuksen lopullinen hyväksyminen tai hylkääminen on täysistunnossa 21. kesäkuuta." Vuosi on 2012.
https://www.eduskunta.fi/FI/tiedotteet/Sivut/Edusk...

Kyse on siis kaiken aikaa Kataisen-Urpilaisen aikana tehdystä valtiosopimuksesta, joka eduskunta on hyväksynyt 2012. Ilman Kataisen ja Urpilainen myönteistä suhtautumista tuohon EVM rahastosopimukseen, ei sitä olisi hyväksytty. Vastuullisia ovat kaikki Kataisen hallituksessa 2011-2012 istuneet puolueet. On Kalelan aivan turha tuhlata enempää ruutia väärän tiedon jakamiseen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #35

Kalkela kirjoittaa ilman että on omaa kantaa asiaan mistä johtuu "Talousarvioesitys 2016
04. Perintö- ja lahjavero
Momentilta vähennetään 170 000 000 euroa." ja kommentissasi 35 "Perintö ja lahjaveron 170 milj/v?"

Tuokin on selvillä vuoden 2016 budjettituloista ja sen selvitysosiosta;
"Momentilta vähennetään 170 000 000 euroa.

Selvitysosa: Vähennys aiheutuu ennakoitua selvästi pienemmistä kertymistä. Heikon kehityksen taustalla näyttäisi olevan pääasiassa perintö- ja lahjaveroerien käsittelyn huomattava hidastuminen Verohallinnossa vuoden 2016 aikana." http://budjetti.vm.fi/indox/sisalto.jsp?year=2016&...

Kyseessä on siis tavanomaisesta budjetoidusta liialliseksi arvioidusta verokertymästä, joka on oikaistu II-lisäbudjetissa mainitulla määrällä.

Sitten Kalkela heittelee epäasiallista tekstiä "Kenelle Soini nyt kerää rahaa kansan taskuilta?" Kerääkö todellakin yksittäinen ulkoasianministeri rahaa kansalaisilta kuten kirjoitat? Tämä on jo sellaista soopaa, ja solvausta, jota ei pitäisi näillä palstoilla esittää.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kekkonen-70
a.ETYn perustamissopimuksessa määrättiin muun muassa
-tullien poistamisesta jäsenvaltioiden väliltä
yhteisen ulkoisen tullitariffin luomisesta

-yhteisen maatalous- ja liikennepolitiikan perustamisesta

Euroopan sosiaalirahaston perustamisesta
Euroopan investointipankin perustamisesta
jäsenvaltioiden keskinäisten suhteiden lähentämisestä.

-Näiden tavoitteiden toteuttamiseksi ETYn perustamissopimuksessa esitetään toiminnan pääperiaatteet ja määritetään yhteisön toimielinten lainsäädäntävallan rajat. Sopimuksessa määritellään yhteiset politiikat: yhteinen maatalouspolitiikka (38–43 artikla), liikennepolitiikka (74–75 artikla) ja yhteinen kauppapolitiikka (110–113 artikla).

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Tällä palstalla piti kai keskustella Sdp:n puheenjohtajakandidaateista. Antti Rinne on näyttänyt mihin pystyy. Ei oikein hyvältä näytä. Runsas 20 prosentin gallupkannatus tällaisen kompuroivan ja korruptioon taipuvaisen perusporvarihallituksen aikana on katastrofaalisen matala. Sivistyneissä demokratioissa johtavan vasemmistopuolueen kannatusprosenttiluvun pitäisi ilman muuta alkaa kolmosella.

Sdp tarvitsisi uuden ja esiintymiskykyisen puheenjohtajan. Timo Harakka olisi loistava tuolle paikalle. Joku pitää hänen rasituksenaan menneisyyttä Vihreiden piirissä. Siinä ei ole mitään kummallista.

Demarit ja Vihreät ovat Ruotsissa ja monessa muussa sivistysvaltiossa samassa vasemmistoblokissa. Meilläkin asiat pitäisi hoitaa siihen, että demarien ja vihreiden äänet menevät samaan laariin yhteisen Labour-hallituskoalition hyväksi. Harakka olisi oikea henkilö johtamaan asiat siihen malliin.

Joku sanoo, että Harakka on takinkääntäjä. Takinkäännössä ei ole mitään moraalitonta. Päinvastoin on moraalitonta jättää takki kääntämättä, jos saa parempaa tietoa. Sitä paitsi demareilla ja vihreillä pitäisi olla yhteinen takki

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Rinteellä on vankka tuki työväestöltäja eläkeläisiltä.
IL

Kuka noista eniten istunut työmarkkinapöydissä,EK ja hallitusten kanssa?
Monen leipä on kiinni siitä mitä esim.SDP saa hallituksessa sovittua.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Marja-Liisa Kalkela, #44.
Rinteellä on jonkin verran kannatusta työläisten ja eläkeläisten piirissä. Mutta demarien kokonaiskannatus on olosuhteisiin nähden surkea. Nuoremmat ikäluokat eivät tunne Rinnettä omakseen.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #45

Ei eikä SDP. Siitä on porvarit pitänyt huolen.

Vasurit -18.
Niillä tulee näppyläitä "vasureista" ,eikä edes kiinnostaa ottaa selvää mikä on SDP
Tai Mikä on SAK ja miten AY-liitot toimii ja miksi.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #46

JK. Ja siihen puree hyvin esim.VVO ja ahneet AY-pomot.
AY-pomojen palkat.
(jotka muodostuu kuten EK johtajien ,eri hallitusten palkkioista ja alallaolo vuosista.
Ei Lylykään pelkästään eläkettään SAK tehtävissä kerännyt.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #47

Marja-Liisa Kalkela, #47.
Rinteen julkikuvaa häiritsee myös työmarkkinapöytien ryvettynyt maine.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #48

Voi olla. Mutta jos jopa henkilökohtaisuuksiin mennään jää asiat toisarvoiseksi.
Hissi-jupakat esim. Siitäkin pitäisi tulla päätös lähiaikoina.
"Syytön kunnes toisin todistetaan"!

EK/Perheyritykset,yrittäjät,MTK vastaan
AY Ex-jyrä Rinne?
Harakka?
Tuppurainen?

Toimituksen poiminnat